19-09-2024 20:52

Προβλήματα με το iPadOS 18: Σε ποια μοντέλα εμφανίζονται προβλήματα μετά το update - Η ενημέρωση της Apple

Η Apple σταμάτησε προσωρινά την υποστήριξη της ενημέρωσης iPadOS 18 για τα μοντέλα iPad Pro με τον επεξεργαστή M4, γεγονός που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν είναι διαθέσιμη για λήψη και εγκατάσταση αυτή τη στιγμή.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από πολυάριθμες αναφορές προβλημάτων που υπέβαλαν χρήστες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το update προκαλούσε σοβαρά ζητήματα στις συσκευές τους, οδηγώντας ορισμένα iPad Pro σε αχρηστία.333580_1

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν

Συγκεκριμένα, αρκετοί χρήστες στο Reddit περιέγραψαν ότι η διαδικασία εγκατάστασης διακόπηκε απότομα, με αποτέλεσμα οι συσκευές τους να μην ενεργοποιούνται ξανά μετά την ενημέρωση. Σε αρκετές περιπτώσεις, απαιτήθηκε η πλήρης αντικατάσταση των επηρεαζόμενων συσκευών. Αν και δεν επηρεάστηκαν όλοι οι χρήστες των μοντέλων iPad Pro με M4 επεξεργαστή, το πρόβλημα φαίνεται να συνδέεται με την προηγούμενη εγκατάσταση της ενημέρωσης iOS 17.7 πριν από την εγκατάσταση του iPadOS 18. Αυτή η αλληλουχία μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα, αλλά δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τον κύριο λόγο.

Πρόβλημα και με το RCS

Άλλο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί, αφορά το RCS -τη μεγαλύτερη ενημέρωση χωρίς τεχνητή νοημοσύνη που έρχεται με το iOS 18, η οποία φέρνει πλούσιες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, το αμερικανικό Μέσο προειδοποιεί ότι οι συνομιλίες με χρήστες Android συνεχίζουν να έχουν κενά ασφαλείας, τα οποία «η Apple θα μπορούσε να είχε αποφύγει».

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, το RCS στην τρέχουσα μορφή του δεν προσφέρει την ίδια ασφάλεια με άλλες εφαρμογές, όπως το iMessage. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το RCS της Apple δεν είναι κρυπτογραφημένο, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να παραμένουν ευάλωτες.

Η Apple κατηγορεί τους τεχνικούς περιορισμούς που προκύπτουν από την ένωση των iPhones και Android εφαρμογών μηνυμάτων, όμως η Washington Post αναφέρει ότι «αυτό είναι μια ελλιπής εξήγηση» και ότι κάνουν «τις συνομιλίες με συσκευές Android χειρότερες».

Διαβάστε ακόμη