Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά, νόστιμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει γευστικές συνταγές σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.
Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου, πρωταγωνιστεί το σκόρδο, το πανάρχαιο και πολύτιμο αυτό superfood, με τις ιαματικές ιδιότητες, που δίκαια το χαρακτηρίζουν φάρμακο της Φύσης,
Η γευστική πρόταση της Μαρίας περιλαμβάνει: κεμπάπ με σουτζουκάκια και πουρέ από κόκκινες φακές, πιτούλες βρώμης, ένα δροσερό ντιπ με βαλεριάνα, και στραγγιστό γιαούρτι με σκόρδο. Τέλος, μας γλυκαίνει με ένα επιδόρπιο με φράουλες και μπισκότα
Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, εξηγεί πώς η κατανάλωση σκόρδου βοηθά στην απώλεια βάρους, πώς θα το μαγειρέψουμε χωρίς να καταστρέψουμε τα ωφέλιμα συστατικά του και γιατί το μαύρο σκόρδο αποτελεί μία εξαιρετική υπερτροφή.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου θα μάθουμε τα πάντα για το χοιρινό κρέας. Η Μαρία μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία του χοιρινού, που περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός και πρέπει να τα προσλάβει από τρόφιμα.
Μας εξηγεί, επίσης, ότι η ιδιαίτερη νοστιμιά του ελληνικού χοιρινού οφείλεται στις πρώτες ύλες των ζωοτροφών, αλλά και στην ιδιομορφία του ελληνικού κλίματος.
Η Μαρία μαγειρεύει χοιρινό με γίγαντες και καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα, δροσιστική φραουλάδα και τέλος σερβίρει ένα υπέροχο καλοκαιρινό γιαουρτογλυκό με φραμπουάζ γαρνιρισμένο με μπισκότα.
Σε αυτό το επεισόδιο, η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Όλγα Κακουλίδη, μας μιλά αναλυτικά για τη διατροφική αξία του χοιρινού και εξηγεί πόσο συχνά πρέπει να το καταναλώνουμε, ενώ μας δίνει συμβουλές για το κατάλληλο μαγείρεμα του χοιρινού σε περίοδο που κάνουμε δίαιτα για απώλεια βάρους.
Σας περιμένουμε σε ένα ακόμα ραντεβού με την υγιεινή κουζίνα! Σας περιμένουμε στο «KitcheN' Health»!