“Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα”
Μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή!
Πρεμιέρα σήμερα στις 15:15 στο OPEN!
Είναι γνωστή η αγάπη του Βαγγέλη Δρίσκα για την μαγειρική αλλά και το πάθος του να παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα νέα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχει σχέση με τη γαστρονομία.
Το “Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα” είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή. Πολυσυλλεκτική, με μαγειρικά θέματα που εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα και κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.
Οι στήλες εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας: «Ελληνική κουζίνα» δοσμένη με πιο σύγχρονη ματιά. «Έθνικ κουζίνες»: όλα τα υλικά χωράνε στο τραπέζι μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. «Υγιεινά αλλά Νόστιμα», μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφίμων και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε στο καθημερινό μας μαγείρεμα με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
«Ζαχαροπλαστική για όλους»: με ωραία εύκολα γλυκά, εντυπωσιακές παρασκευές, το γλυκό του Σαββατοκύριακου και συνταγές χωρίς ζάχαρη. «Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές» με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. «Μasterclass σε 5’»: Μαθαίνουμε τα βασικά για μία τεχνική, ένα υλικό, μία συνταγή, μία κουζίνα.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει τις καλύτερες και τις πιο απλές συνταγές: δοκιμασμένες, βατές με σίγουρο αποτέλεσμα. Μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αποτελεσματικά και μοιράζεται γνώσεις που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τη μαγειρική. Μαζί του το μαγείρεμα γίνεται αγχολυτική, ευχάριστη και κυρίως δημιουργική διαδικασία.
Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης ετοιμάζει αυθεντικό και πεντανόστιμο λιβανέζικο γύρο κοτόπουλου με όλα του τα συνοδευτικά: σαλάτα φατούς, αραβικές πίτες και γιαούρτι. Φτιάχνει το πιο εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα και ετοιμάζει μ’ αυτό ανοιχτά σάντουιτς με αβοκάντο, scrambled eggs και καπνιστή γαλοπούλα. Το επεισόδιο κλείνει γλυκά με ένα εθιστικό τσηζκέικ φούρνου, με ψητά κυδώνια και μέλι.
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης μαγειρεύει το τέλειο ψητό κοτόπουλο με ένα ξεχωριστό γλάσο και λαχανικά. Δείχνει τα μυστικά μιας πρωτότυπης αφράτης ζύμης κουρού και ψήνει λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα. Στην ενότητα «Υγιεινά αλλά νόστιμα» φτιάχνει μία αρωματική σαλάτα με κολοκυθάκια, γιαούρτι και ποικιλία μυρωδικών ενώ στην ενότητα «Ζαχαροπλαστική για όλους» ετοιμάζει σοκολατένια καλτσόνε με πραλίνα φουντουκιού και cookies.
Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης φτιάχνει μία ιταλική μαμαδίστικη σούπα: μινεστρόνε με τορτελίνι αλλά μία πρωτότυπη μηλόπιτα, για επιδόρπιο. Μαγειρεύει το κλασσικό κοκκινιστό μοσχαράκι σε πέντε μόλις λεπτά και δείχνει πως να κάνουμε τα τέλεια νουντλς με σολομό τεριγιάκι και λαχανικά στο γουόκ.
Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στο «Κάθε Μέρα Σεφ», ο Βαγγέλης φτιάχνει μαμαδίστικα μπουρέκια ταψιού με αλλαντικά και τυριά και μαγειρεύει φαρφάλες με γαρίδες και λεμονάτη σάλτσα κολοκυθιών. Στη συνέχεια δοκιμάζει μία διαφορετική κρέμα αυγολέμονου για τα γιουβαρλάκια και δείχνει πως ψήνουμε στην εντέλεια μοσχαρίσιο ribeye για να το σερβίρουμε με σάλτσα μανιταριών με πόρτο.
Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ο Βαγγέλης φτιάχνει καναδέζικη πουτίν με ζαμπόν και σάλτσα τυριών και αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για τις τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες. Στη συνέχεια, φτιάχνει αυθεντικό αρωματικό χοιρινό κάρνιτας που το σερβίρει με δυο τρόπους. Μαγειρεύει μία παραδοσιακή ρεβιθάδα και για επιδόρπιο φτιάχνει ένα από τα πιο εύκολα γλυκά ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε καθημερινά σαν σεφ στην κουζίνα μας!
“Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα”, πρεμιέρα σήμερα στις 15:15 στο OPEN