Ο Θάνος Παπαδημητρίου και το Travel Guide μας προσκαλούν στην Αμοργό σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκινά με ένα ποτηράκι ψημένη, το κατεξοχήν αμοργιανό ηδύποτο, ένα κέρασμα με ρακί και μέλι που διαφέρει όμως από το ρακόμελο. Το ταξίδι συνεχίζεται στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Βαλσαμίτη, γνωστό για την προφητική φυσική πηγή του, το λεγόμενο «Λάλον ύδωρ» το νερό που μιλάει. Ακόμα, ο Θάνος Παπαδημητρίου μας παρουσιάζει το κατεξοχήν παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο των Καταπόλων και δοκιμάζει τα διάσημα ξεροτήγανα, ένα γλυκό που συνοδεύει όλες τις χαρούμενες στιγμές των Αμοργιανών και φυσικά τρώγεται με τα χέρια, ενώ στο ωραιότερο μπαλκόνι της Αμοργού, μαθαίνουμε την τοπική συνταγή «μεθυσμένα αμοργιανά» που οι γευσιγνώστες την αναζητούν πάντα στο νησί.