Για τη ρυζοσαλάτα:
Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, κόψτε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια στο ίδιο μέγεθος με τα κομμάτια του κοτόπουλου και ψιλοκόψτε τον δυόσμο. Ανακατέψτε το ρούμι με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα από 2 λάιμ και τον πολτό σκόρδου. Μαρινάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα από 30 λεπτά μέχρι 2 ώρες στο ψυγείο.
Περάστε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές σε καλαμάκια για σουβλάκι και ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα σε δυνατή φωτιά. Αλατίστε τα αφού ψηθούν.
Για τη ρυζοσαλάτα: Στραγγίστε τον ανανά από το σιρόπι και ψιλοκόψτε τον. Ψιλοκόψτε την πιπεριά, την ντομάτα και τον μαϊντανό ή τον κόλιαντρο. Βάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το ρύζι, το καλαμπόκι, τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο ανθό αλατιού. Ανακατέψτε και σερβίρετε με τα σουβλάκια.