230 γρ τυρί μασκαρπόνε
450 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
100 γρ σαβαγιάρ
Κακάο
για το σιρόπι:
200 ml νερό
100 γρ ζάχαρη
2 κ σ στιγμιαίο καφέ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Όσο ακόμα είναι ζεστό βυθίζουμε μέσα σε αυτό, για μερικά δευτερόλεπτα, τα σαβουαγιάρ και στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε το σεμιφρέντο.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος παγωμένη, το τυρί μασκαρπόνε και τον στιγμιαίο καφέ, μέχρι να σφίξουν και να στέκεται το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Φορμάρισμα:
Σε μια ορθογώνια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ στρώνουμε στο εσωτερικό της διάφανη μεμβράνη η οποία φροντίζουμε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο. Απλώνουμε μερικά σαβουαγιάρ και πάνω από αυτά ρίχνουμε πάλι από το μείγμα. Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση σαβουαγιάρ και ολοκληρώνουμε στρώνοντας στην επιφάνεια το τελευταίο μέρος της κρέμας. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.