1 πακέτο μπισκότα Βρώμης με cranberry ΒΙΟΛΑΝΤΑ
2 μπανάνες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για τη γέμιση
2 αυγά ολόκληρα
3 ασπράδια
Μια τσιμπιά αλάτι
150 γρ καστανή ζάχαρη και λίγη ακόμα για το καραμέλωμα των λεμονιών
Χυμό από 3 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. νισεστέ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
150γρ μέλι ΦΙΛΕΝΤΕΜ
20 Φέτες λεμονιού για στόλισμα
20 φυλλαράκια δυόσμου
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε τις μπανάνες στον τρίφτη ανακατεύουμε με το μπισκότο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν μια πάστα. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15' στους 170 °.
Για την κρέμα:
Στο μίξερ ρίχνουμε τα 5 ασπράδια με μια τσιμπιά αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, τα φυλλαράκια δυόσμου και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το αραιωμένο νισεστέ, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Μόλις γίνει χλιαρό ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους δύο κρόκους και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα σιγά σιγά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε την κρέμα στην ψημένη βάση, βουτάμε τις ροδέλες λεμονιού σε καστανή ζάχαρη και τις στρώνουμε πάνω στην κρέμα. Περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 170°.