1 πακέτο σπαγγέτι espressi ΗΛΙΟΣ
Για τα κεφτεδάκια:
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ΦΑΡΜΑ ΧΡΟΝΑΣ
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μαστιχέλαιο mastiha Shop
1 κ.σ. ξύδι ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 πιπεριά κίτρινη
7-8 baby καρότα σε ροδέλες
10 ντοματίνια
3 κ.σ. μαστιχέλαιο Mastiha Shop
250 ml κατσικίσιο γάλα
250ml νερό
5 δάκρυα μαστίχας Mastiha Shop
2 κ.σ. νισεστέ ΜΑΝΝΑ Κεραμάρη
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλα βασιλικού για στόλισμα
ΕκτέλεσηΣε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Πλάθουμε τον κιμά σε μεσαίου μεγέθους κεφτεδάκια και ψήνουμε στο σχαροτήγανο για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελάχιστο λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα τοματίνια, τα καρότα, το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Έπειτα σε ένα γουδί κοπανάμε τα δάκρυα μαστίχας με το νισεστέ και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις το μίγμα στο τηγάνι πάρει μια βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να βράσουν και να δέσει η σάλτσα μας. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα μακαρόνια, γύρω γύρω τα κεφτεδάκια, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.