- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 6 κρόκοι αβγών ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση
ΕκτέλεσηΣε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι και σε μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς. Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84οC (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει», γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τη σος με ραβδομπλέντερ και στη συνέχεια τη σουρώνουμε. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα με παγάκια για να μην πιάσει κρούστα. Ρίχνουμε τη σος σε μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και σερβίρουμε.