- 500 γρ. κέικ ή παντεσπάνι που μας έχει μείνει
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 200 γρ. σοκολάτα 55% κακάο VALRHONA
- 10 γρ. κακάο VALRHONA
- 150 γρ. μαύρο ρούμι
- τρούφα για επικάλυψη
ΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε τη γκανάς. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν τον βρασμό κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τεμαχισμένη τη σοκολάτα. Περιμένουμε για ένα λεπτό και ομογενοποιούμε με μία μαρίζ ή ένα μπλέντερ χειρός. Ρίχνουμε τα κομμάτια από το παντεσπάνι ή το κέικ στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το φτερό τα θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ρούμι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τη γκανάς. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει ελαφρώς και να μπορούμε να την πλάσουμε. Ξαναζυμώνουμε το μείγμα για λίγο και το πλάθουμε σε μπάλες. Καλύπτουμε τις μπάλες με τρούφα. Διατηρούμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο.