- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου LURPAK
- 4 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
- 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
- 150 γρ. σοκολάτα 66% κακάο λιωμένη VALRHONA
- 1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 1 αβγό + λίγο γάλα για άλειμμα
ΕκτέλεσηΧτυπάμε ελαφρώς το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου στο μείγμα και στη συνέχεια τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ρίξουμε όλη τη σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στη λαμαρίνα του φούρνου απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε πάνω του το μείγμα σοκολάτας από το ψυγείο και το απλώνουμε, αφήνοντας ένα κενό 1-2 εκ. στην περιφέρεια της σφολιάτας. Έχουμε χτυπήσει ένα αβγό με λίγο γάλα και αλείφουμε με αυτό την περιφέρεια. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε με τον αντίχειρα και τον δείκτη μας την περιφέρεια, έτσι ώστε να κολλήσει γύρω γύρω. Με μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια της σφολιάτας ανά διαστήματα των 4 εκ. περίπου. Αλείφουμε με αβγό όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για τουλάχιστον 1 ώρα (προσοχή, μην μας ξεγελάσει το χρώμα). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Tip: Πριν χρησιμοποιήσουμε τη σφολιάτα βουτύρου, θα πρέπει να την έχουμε βγάλει από την κατάψυξη και να την έχουμε αφήσει στο ψυγείο αρκετές ώρες για να ξεπαγώσει.