- 175 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 165 γρ. βούτυρο LURPAK
- 260 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
- 20 γρ. (1 κ.σ.) χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 175 γρ. sour cream
Υλικά για το σιρόπι
- 100 γρ. χυμό λεμονιού
- 100 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕκτέλεσηΣτον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τη sour cream και ανακατεύουμε με μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά με αβγοδάρτη. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες ατομικές φόρμες του κέικ (δεν τις γεμίζουμε, αφήνουμε ένα δάχτυλο κενό από την επιφάνεια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Περιχύνουμε κάθε ατομικό κέικ με μια κουταλιά από το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού.
Tip: Αν αντί για ατομικές φόρμες επιλέξουμε ταψί διαμέτρου 24 εκ., θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο ψησίματος το κέικ.