- 230 γρ. βούτυρο LURPAK
- 3 αβγά Bio Deli ΒΛΑΧΑΚΗ
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ΑΛΛΑΤΙΝΗ
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 500 γρ. μπανάνες πολτοποιημένες + 2-3 ολόκληρες
- 600 γρ. γάλα
- 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. καρύδια
- λίγη μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
ΕκτέλεσηΣτον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα – ένα. Αφού ομογενοποιηθούν τα αβγά, προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας, το γάλα λίγο λίγο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά. Ξεφλουδίζουμε τις ολόκληρες μπανάνες και τις κόβουμε οριζόντια στα δύο. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο ενός ταψιού και πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη. Τοποθετούμε στον πάτο τις μπανάνες και αδειάζουμε πάνω τους το μείγμα. Σπάμε τα καρύδια με το χέρι και τα πασπαλίζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για τουλάχιστον 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.