200 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
4 κάψουλες Espresso Compassion COFFEE ISLAND
280 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ (από περίπου 9 αβγά)
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος 40% VALRHONA
240 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού, το βούτυρο και τον καφέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 60 λεπτά περίπου.