Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 21:47

Συνταγή για Pavlova με espresso και φουντούκια από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει Pavlova με espresso και φουντούκια.Υλικά

Για τη γαλλική μαρέγκα: 


100 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ (από 3 περίπου αβγά)

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

1 κ.γ. κορν φλάουρ

 

Για την κρέμα espresso

4 κάψουλες espresso affection COFFEE ISLAND

360 γρ. σοκολάτα λευκή 35% κακάο VALRHONA

220 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

540 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

 

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

200 γρ. αποφλοιωμένα φουντούκια ή αμύγδαλα

150 γρ. ζάχαρη

 

Για τη σος σοκολάτας

350 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο VALRHONA

300 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τη γαλλική μαρέγκα

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Με αυτήν τη μαρέγκα φτιάχνουμε μια μεγάλη μαρέγκα για βάση τούρτας, επάνω σε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100-120ºC για 1½-2 ώρες κι έπειτα στους 80º C για μια νύχτα ή για 8 ώρες τουλάχιστον. Όσο διαρκεί το ψήσιμο, αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για να μην μαζευτεί υγρασία, η οποία θα φουσκώσει τις μαρέγκες και θα τις ξεφουσκώσει αμέσως. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει.

 

Σημείωση: Η κλασική γαλλική μαρέγκα περιέχει ζάχαρη κρυσταλλική, ζάχαρη άχνη και ασπράδι αβγού. Όταν, όμως, φτιάχνουμε Pavlova προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ. 

 

Εκτέλεση για την κρέμα espresso

Βράζουμε τα 220 γρ. κρέμας γάλακτος μαζί με τις 4 δόσεις καφέ και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε τα 540 γρ. κρύας κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες (ιδανικά για ένα βράδυ). Την επόμενη ημέρα χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ με το σύρμα σε απαλή σαντιγί. Με ένα ίσιο κορνέ βάζουμε τη σαντιγί πάνω από τη βάση της μαρέγκας. Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια και σος σοκολάτας γάλακτος.

 

Εκτέλεση για τα καραμελωμένα φουντούκια

Ζεσταίνουμε στον φούρνο ή στα μικροκύματα τα φουντούκια. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και φτιάχνουμε μία ξερή καραμέλα. Όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε στην καραμέλα τα ζεστά  φουντούκια. Ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα, αλλά προσέχουμε να μην μείνουν πολύ και η καραμέλα πικρίσει. Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Εκτέλεση για τη σος σοκολάτα

Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και σερβίρουμε με τη χλιαρή σος. 

ΣΥΝΤΑΓΕΣESPRESSOΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣPAVLOVAΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για γαλλική μαρέγκα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γαλλική μαρέγκα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Κεντρικό δελτίο 20/09/2024Κεντρικό δελτίο 20/09/2024Σφυροκόπημα του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο. Πληροφορίες πως σκότωσαν τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ. Σάλος από βίντεο που δείχνει ισραηλινούς στρατιώτες να...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 23Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 23Ο Ανδρέας παρακινεί τη Μαρίνα να ρίξει στάχτη στα μάτια της Λουκίας, ενώ παράλληλα ζητά τη βοήθεια της Ισμήνης. Εκείνη ζητά αντάλλαγμα. Ο Αλέξης ζητά...Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 117Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 117Η Ειρήνη προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό της και να μην ασχολείται διαρκώς με τον Δημήτρη. Εντωμεταξύ ο Αριστοτέλης εκφράζει τα παράπονα του στην...Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 118Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 118Οικογενειακή σειρά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και σενάριο Γιώργου Φειδά. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης,...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα σπαράζει μπροστά στην κάμερα του OPEN, η επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη που όλοι περιμένουν, η απάντηση της Δέσποινας...Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τα κύματα θανατηφόρων επιθέσεων στον Λίβανο. Στο μικροσκόπιο αναλυτών έχει μπει ο...