Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 16:17

Συνταγή για τάρτα χωρίς ταρτιέρα με ζύμη γιαουρτιού, βερίκοκα και νεκταρίνια από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 6  Χρόνος Εκτέλεσης: 90 λεπτά  Προετοιμασία: 20 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger φτιάχνει ένα πανεύκολο γλυκό, μια τάρτα, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιεί ταρτιέρα, με ζύμη γιαουρτιού, βερίκοκα και νεκταρίνια.Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό

100 ml ελαιόλαδο & επιπλέον για την επάλειψη

½ κ.γλ. αλάτι

30 γρ. καστανή ζάχαρη

340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Υλικά για τη γέμιση & το σερβίρισμα:

2 νεκταρίνια, σε φέτες

8 βερίκοκα, κομμένα σε τέταρτα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

60 γρ. καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου (λευκά αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι)

200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας με το άλλο μας χέρι, μέχρι να σχηματίσουμε μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λεπτά. 

Για τη γέμιση βάζουμε τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα σε μπολ, τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά. 

Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο με πάχος 1-2 εκ. και τη μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου. Απλώνουμε τη γέμιση στην επιφάνειά της, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες και διπλώνουμε γύρω γύρω τη ζύμη. 

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να χρυσοψηθεί η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε κάθε κομμάτι με μια κουταλιά γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΟΤΑΡΤΑΒΕΡΙΚΟΚΑMADAME GINGERΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Μάσκα, scrub και δροσερό mist με βάση φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά που μας περίσσεψανΜάσκα, scrub και δροσερό mist με βάση φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά που μας περίσσεψανΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Η αθλητικογράφος του OPEN σηκώθηκε όρθια όταν ο Γιάννης Φώσκολος και ο Γιώργος Κρατημένος της είπαν να παρακολουθήσει μαζί τους τις οικονομικές...La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2
La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2 Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03, το επεισόδιο ξεκινάει με μία υπέροχη τάρτα με κρεμώδη γέμιση με κοτόπουλο, τυριά και πιπεριές. Στην ενότητα «Test Kitchen», ο Βαγγέλης δείχνει πώς...Καιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΚαιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΜε πρόσκαιρες τοπικές βροχές ξεκινάει η νέα εβδομάδα ενώ από την Πέμπτη περιμένουμε νέα ισχυρή κακοκαιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Η αθλητικογράφος του OPEN σηκώθηκε όρθια όταν ο Γιάννης Φώσκολος και ο Γιώργος Κρατημένος της είπαν να παρακολουθήσει μαζί τους τις οικονομικές...La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2
La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2 Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03, το επεισόδιο ξεκινάει με μία υπέροχη τάρτα με κρεμώδη γέμιση με κοτόπουλο, τυριά και πιπεριές. Στην ενότητα «Test Kitchen», ο Βαγγέλης δείχνει πώς...Καιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΚαιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΜε πρόσκαιρες τοπικές βροχές ξεκινάει η νέα εβδομάδα ενώ από την Πέμπτη περιμένουμε νέα ισχυρή κακοκαιρία.