Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 16:04

Συνταγή για new age μακαρονάδα αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος (gluten free) από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 12 λεπτά  Προετοιμασία: 15 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΤην αγαπημένη, λίγο ‘90’s, μακαρονάδα αλά κρεμ, φτιάχνει… αλλιώς η Madame Ginger, αφού μας την σερβίρει στη vegan και glouten free εκδοχή της.Υλικά

Υλικά για τη σάλτσα

150 γρ. λευκά αμύγδαλα

250 γρ. τυρί κρέμα ή vegan τυρί κρέμα

1 σκελίδα σκόρδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Υλικά για τη μακαρονάδα

400 γρ. Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλoυτένη MISKO

αλάτι

1 ματσάκι baby ρόκα (100 γρ.)

διατροφική μαγιά, για το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα λευκά αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με καυτό νερό, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά να μουλιάσουν. 

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τις Πέννε Ριγκάτε χωρίς γλουτένη MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε τα αμύγδαλα, το τυρί κρέμα/vegan τυρί κρέμα, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το βασιλικό, την ρίγανη, τη διατροφική μαγιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν (περίπου 80 ml), το ρίχνουμε στο μούλτι και ξαναπολτοποιούμε. 

Ρίχνουμε την σάλτσα σε μεγάλο μπολ. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν καλά.

Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσουν, προσθέτουμε την μισή baby ρόκα, λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη ρόκα και -αν θέλουμε- με λίγη έξτρα διατροφική μαγιά.

Tip: Καταναλώνεται ιδανικά την ίδια μέρα, αλλά μπορούμε να τη φυλάξουμε καλυμμένη στο ψυγείο για 2-3 μέρες. 

ΣΥΝΤΑΓΕΣΖΥΜΑΡΙΚΑMADAME GINGERΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για blondies με βούτυρο κάσιους και κομμάτια σοκολάτας από τη Madame GingerΣυνταγή για blondies με βούτυρο κάσιους και κομμάτια σοκολάτας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 80Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 80Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 92Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 92Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 115Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 115Οικογενειακή σειρά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και σενάριο Γιώργου Φειδά. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης,...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τα κύματα θανατηφόρων επιθέσεων στον Λίβανο. Στο μικροσκόπιο αναλυτών έχει μπει ο...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα σπαράζει μπροστά στην κάμερα του OPEN, η επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη που όλοι περιμένουν, η απάντηση της Δέσποινας...