300 γρ. Ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
5 ντομάτες
4 πιπεριές πράσινες
3 κολοκύθια στρογγυλά
2 μελιτζάνες φλάσκες
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
3 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΡίχνουμε τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε με ένα κουτάλι τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες και κρατάμε τα καπάκια στην άκρη. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε στο μούλτι το εσωτερικό των λαχανικών (ντομάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα) και το αλέθουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, τα βρασμένα ρεβίθια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια και το μισό ελαιόλαδο (50 ml) και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά στο ταψί με 1-2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γέμιση το καθένα. Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση εδώ κι εκεί, κόβουμε τις πατάτες και τις αραδιάζουμε όπου έχει κενό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα ή μέχρι να μελώσουν τα γεμιστά και να ψηθούν τελείως το ρύζι και τα ρεβίθια.