Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 16:26

Συνταγή για γλυκό ψυγείου σε 3 γεύσεις, σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και γιαούρτι με φρούτα από την Madame Ginger

  Μερίδες: 6  Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά  Προετοιμασία: 10 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger μάς φτιάχνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι τρία γλυκά σε ένα: σοκολατένιο με καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης, με γιαούρτι με κόκκινα φρούτα, και με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα.Υλικά

Υλικά και για τις 3 γεύσεις:

 

2 συσκευασίες MORFAT Creamy, σε θερμοκρασία ψυγείου

100 ml κρύο φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη της επιλογής μας ή γάλα

 

Υλικά για το σοκολατένιο:

80 γρ. ανάλατα ωμά φιστίκια Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)

1 κ.γλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

½ κ.σ. μέλι ή maple syrup

¼ κ.γλ. αλάτι

80 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

 

Υλικά για το γλυκό με φιστικοβούτυρο:

2 κ.σ. απαλό φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι ή maple syrup

μαρμελάδα της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα

αλατισμένα φιστίκια «πίνατς», για το σερβίρισμα

 

Υλικά για το γιαουρτογλυκό:

150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. μέλι ή maple syrup

100 γρ. κατ/να φρούτα του δάσους

4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

λίγο ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση

Έχουμε φροντίσει να βάλουμε στο ψυγείο τις 2 συσκευασίες MORFAT Creamy για τουλάχιστον 1-1 ½ ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε. 

Αδειάζουμε το περιεχόμενό τους στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το κρύο φυτικό ρόφημα (ή το γάλα) και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια/δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά (ή εναλλακτικά χτυπάμε με σύρμα χειρός σε μπολ για 6-7 λεπτά) μέχρι να διογκωθεί και να γίνει πηχτή και αφράτη κρέμα σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. 

Ετοιμάζουμε τα φιστίκια για το σοκολατένιο γλυκό και το φιλέ αμυγδάλου για το γιαουρτογλυκό. Προσαρμόζουμε λαδόκολλα χωρισμένη στα δύο σε ταψί. Απλώνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στη μία λαδόκολλα, στην άλλη απλώνουμε το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175°C στον αέρα για 5-6 λεπτά. 

Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα φιστίκια του σοκολατένιου: το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι (ή το maple) και το αλάτι. 

Βγάζουμε τους ξηρούς καρπούς από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε), αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με το φιλέ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στο μπολ, ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από τα υλικά, ξαναπλώνουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 

Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει. 

Χωρίζουμε την σαντιγί κρέμα σε 3 μπολ. Στο ένα ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο 2ο ρίχνουμε το φιστικοβούτυρο και το μέλι (ή το maple) και ανακατεύουμε απαλά, ενώ στο 3ο ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι και την μισή ποσότητα κατ/νων φρούτων και ανακατεύουμε και πάλι. 

Στήνουμε τα γλυκά. Ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης που εντωμεταξύ έχουν κρυώσει, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές σε ποτήρια ή μπολάκια, από πάνω ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα και συνεχίζουμε εναλλάξ σε στρώσεις με τα φιστίκια Αιγίνης. 

Για το γλυκό με το φιστικοβούτυρο ρίχνουμε λίγες κουταλιές μαρμελάδα στη βάση των ποτηριών, προσθέτουμε αλατισμένα φιστίκια κι έπειτα συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις με κρέμα φιστικοβούτυρου, μαρμελάδα και φιστίκια. 

Για το γιαουρτογλυκό, ρίχνουμε όσα φρούτα του δάσους μας έμειναν στη βάση των ποτηριών, λίγο φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις με γιαουρτόκρεμα, φρούτα του δάσους, φιλέ και ολοκληρώνουμε με λίγο ξύσμα λάιμ.  

Φυλάμε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΟΚΟΛΑΤΑΓΙΑΟΥΡΤΙMADAME GINGERΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για καλοκαιρινά vegan κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τη Madame GingerΣυνταγή για καλοκαιρινά vegan κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 83Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 83Η Αγγελική αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο γύρω από το περίεργο κουτί που βρίσκουν στο σπίτι. Το δημοσιογραφικό της ένστικτο μυρίζεται ότι μια...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 10Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 10Η Νεφέλη τελικά καταφέρνει να τερματίσει δεύτερη στον αγώνα, αλλά ο χτυπημένος της ώμος την προδίδει στο Δημήτρη, που γίνεται έξαλλος και της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τα κύματα θανατηφόρων επιθέσεων στον Λίβανο. Στο μικροσκόπιο αναλυτών έχει μπει ο...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα σπαράζει μπροστά στην κάμερα του OPEN, η επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη που όλοι περιμένουν, η απάντηση της Δέσποινας...