Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 20:58

Συνταγή για ψητή τούρτα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει ψητή τούρτα σοκολάτας.Υλικά

-         250γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA

-         250γρ. βούτυρο LURPAK

-         4 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ

-         200γρ. ζάχαρη άχνη

-         25 γρ. αλεύρι (1 κ.σ.)

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί, σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας διαρκώς. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας αβγοδάρτη μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο μείγμα με τα αβγά και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο μιας μικρής φόρμας της αρεσκείας μας (γύρω στα 15 εκ.). Κόβουμε μια λωρίδα αντικολλητικού χαρτιού και καλύπτουμε και τα τοιχώματα της φόρμας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, την οποία τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί φούρνου), καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για τουλάχιστον 50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε εκτός ψυγείου.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΟΚΟΛΑΤΑΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για κρεμ ανγκλέζ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρεμ ανγκλέζ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 83Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 83Η Αγγελική αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο γύρω από το περίεργο κουτί που βρίσκουν στο σπίτι. Το δημοσιογραφικό της ένστικτο μυρίζεται ότι μια...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 80Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 80

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τα κύματα θανατηφόρων επιθέσεων στον Λίβανο. Στο μικροσκόπιο αναλυτών έχει μπει ο...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα σπαράζει μπροστά στην κάμερα του OPEN, η επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη που όλοι περιμένουν, η απάντηση της Δέσποινας...