- 250γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA
- 250γρ. βούτυρο LURPAK
- 4 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ
- 200γρ. ζάχαρη άχνη
- 25 γρ. αλεύρι (1 κ.σ.)
ΕκτέλεσηΛιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί, σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας διαρκώς. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας αβγοδάρτη μέχρι να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο μείγμα με τα αβγά και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο μιας μικρής φόρμας της αρεσκείας μας (γύρω στα 15 εκ.). Κόβουμε μια λωρίδα αντικολλητικού χαρτιού και καλύπτουμε και τα τοιχώματα της φόρμας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, την οποία τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί φούρνου), καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για τουλάχιστον 50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε εκτός ψυγείου.