- 50 γρ. φλούδες από λεμόνι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 450γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
- λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
ΕκτέλεσηΠλένουμε τα λεμόνια. Τα ξύνουμε με μία ξύστρα (ειδικό εργαλείο που βγάζει τη φλούδα του λεμονιού σαν μακαρόνι) ή τα καθαρίζουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα. Κόβουμε τις φλούδες σαν σπίρτα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε έως ότου οι φλούδες γίνουν ελαφρώς διάφανες. Αφήνουμε να κρυώσουν, σουρώνουμε και βουτάμε τις φλούδες σε κρυσταλλική ζάχαρη.