- 260 γρ. Μπλε Τυρί Castello ARLA
- 260 γρ. βούτυρο LURPAK
- 2 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
- 260 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 220 γρ. καρύδια σε σκόνη
- λίγη καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1 κρόκος αβγού + λίγο γάλα για άλειμμα
ΕκτέλεσηΣτον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το blue cheese με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρύδια. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα αβγά ένα - ένα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη. Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. και με μικρό κουπ πατ κόβουμε μπισκότα. Ανακατεύουμε έναν κρόκο αβγού με λίγο γάλα και με πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 25-30 λεπτά.
Tip: Το ζυμάρι μπορεί να μείνει στο ψυγείο 2-3 μέρες και να ψήνουμε λίγα λίγα τα μπισκότα για να είναι πιο φρέσκα και τραγανά. Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ή βάζο ερμητικά κλειστό.