- 150 γρ. ασπράδι αβγού Bio Deli ΒΛΑΧΑΚΗ
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το ασπράδι και το χτυπάμε σε μπεν μαρί, μέχρι να ζεσταθεί και να φτάσει στους 60οC (δηλαδή το μείγμα να είναι καυτό). Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα κρυώσει και να γίνει αρκετά σφιχτή. Κατεβάζουμε από το μίξερ. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 15-18 λεπτά, μέχρι η μαρέγκα πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Με πολλή προσοχή, γυρίζουμε ανάποδα τη μαρέγκα με τη λαδόκολλα πάνω σε μία άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάμε την πρώτη.