Για τη ζύμη
125 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
3 κρόκοι αβγού BΙΟ ΒΛΑΧΑΚΗ
3 ασπράδια αβγού BΙΟ ΒΛΑΧΑΚΗ
50 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
15 γρ. νωπή μαγιά
250 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
15 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο + λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
200 γρ. σολομό
1 μικρό βάζο μπρικ
ΕκτέλεσηΓια τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό και το βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους του αβγού, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 40 – 50 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αβγού με τη ζάχαρη σε απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στον χυλό. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό, κατά προτίμηση αντικολλητικό, τηγάνι και όταν κάψει, χαμηλώνουμε την ένταση και τοποθετούμε στο τηγάνι μικρά βουτυρωμένα τσέρκια. Τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα. Ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου την κάθε πλευρά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με το πιπέρι και τον άνηθο. Απλώνουμε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση πάνω σε κάθε μπλινίς, ένα μικρό κομμάτι σολωμού ή καπνιστής πέστροφας, λίγο μπρικ και ένα κλαδάκι άνηθο.