200 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
2 κ.σ. τσάι ginger blend COFFEE ISLAND
280 γρ. ασπράδι αβγού αχυρώνα ΒΛΑΧΑΚΗ (από περίπου 9 αβγά)
150 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
240 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
120 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
2 κ.σ. τσάι ginger blend COFFEE ISLAND
150 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ
200 γρ. ζάχαρη
ΕκτέλεσηΡίχνουμε το τσάι στο νερό, αφήνουμε λίγα λεπτά και σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού, το βούτυρο και το τσάι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40-50 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ρίχνουμε το τσάι στο νερό, αφήνουμε λίγα λεπτά και σουρώνουμε. Βράζουμε τη ζάχαρη με το τσάι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.