Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 15:52

Συνταγή για λαχματζούν με κιμά αμυγδάλου από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά  Προετοιμασία: 40 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger φτιάχνει λαχματζούν με κιμά αμυγδάλου και μουστάρδα με πιπεριές Φλωρίνης και χούμους με καραμελωμένα κρεμμύδια.Υλικά

Υλικά για τον κιμά:

250 γρ. ωμά αμύγδαλα με φλούδα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

5 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες

½ κ.γλ. κύμινο

¼ κ.γλ. κανέλα

¼ κ.γλ. καυτερή πάπρικα

1 κ.σ. τοματοπελτέ

200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ) ή ντομάτα στον τρίφτη

ελαιόλαδο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Υλικά για τα λαχματζούν:

4 μεγάλες αραβικές πίτες

4 κ.σ. Hellmann’s Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης

 

Υλικά για το σερβίρισμα:

1 ντομάτα, ξεσποριασμένη, σε κυβάκια

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, σε τέταρτα

1 συσκευασία Υφαντής Hummus Καραμελωμένο Κρεμμύδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τον κιμά αμυγδάλου. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε επεξεργαστή τροφίμων και μπλεντάρουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δεν θέλουμε να γίνει τελείως σκόνη, απλά να σπάσουν σε μικρότερα κομματάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Αν πιάσει το αμύγδαλο στην κατσαρόλα, ξύνουμε καλά με την κουτάλα μας.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμα ένα λεπτό, ξύνοντας παράλληλα τον πάτο του σκεύους με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 10-12 λεπτά. Αν μας έχει στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε περίπου 50 ml νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να χάσει τα υγρά του και να γίνει πηχτός.

Για να φτιάξουμε το λαχματζούν, απλώνουμε σε κάθε αραβική πίτα από μία κουταλιά της σούπας Hellmann’s Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης και μοιράζουμε τον κιμά αμυγδάλου. Τον απλώνουμε καλά καλά μέχρι την άκρη της πίτας και ψήνουμε σε προθερμάσμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και τα λεμόνια καθώς και μερικές κουταλιές Υφαντής Hummus Καραμελωμένο Κρεμμύδι, είτε open faced είτε τυλιχτό.

ΣΥΝΤΑΓΕΣMADAME GINGERΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝΚΙΜΑΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για τάρτα χωρίς ταρτιέρα με ζύμη γιαουρτιού, βερίκοκα και νεκταρίνια από τη Madame GingerΣυνταγή για τάρτα χωρίς ταρτιέρα με ζύμη γιαουρτιού, βερίκοκα και νεκταρίνια από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Η αθλητικογράφος του OPEN σηκώθηκε όρθια όταν ο Γιάννης Φώσκολος και ο Γιώργος Κρατημένος της είπαν να παρακολουθήσει μαζί τους τις οικονομικές...La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2
La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2 Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03, το επεισόδιο ξεκινάει με μία υπέροχη τάρτα με κρεμώδη γέμιση με κοτόπουλο, τυριά και πιπεριές. Στην ενότητα «Test Kitchen», ο Βαγγέλης δείχνει πώς...Καιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΚαιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΜε πρόσκαιρες τοπικές βροχές ξεκινάει η νέα εβδομάδα ενώ από την Πέμπτη περιμένουμε νέα ισχυρή κακοκαιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Ακομπλεξάριστη η Έλβη Μιχαηλίδου: "Να μάθει ο κόσμος πως ντύνονται οι παρουσιαστές των ειδήσεων"Η αθλητικογράφος του OPEN σηκώθηκε όρθια όταν ο Γιάννης Φώσκολος και ο Γιώργος Κρατημένος της είπαν να παρακολουθήσει μαζί τους τις οικονομικές...La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2
La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 85 - Σεζόν 2 Καιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΚαιρός 29/09/2025: Άστατος ο καιρός σήμερα στη χώρα μαςΜε πρόσκαιρες τοπικές βροχές ξεκινάει η νέα εβδομάδα ενώ από την Πέμπτη περιμένουμε νέα ισχυρή κακοκαιρία.Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03Chef στην κουζίνα σας, με τον Βαγγέλη Δρίσκα | Επεισόδιο 04, κύκλος 03, το επεισόδιο ξεκινάει με μία υπέροχη τάρτα με κρεμώδη γέμιση με κοτόπουλο, τυριά και πιπεριές. Στην ενότητα «Test Kitchen», ο Βαγγέλης δείχνει πώς...