Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 15:52

Συνταγή για burger με plant – based μπιφτέκι πανέ και σπιτική μαγιονέζα από την Madame Ginger

  Μερίδες: 2  Χρόνος Εκτέλεσης: 23 λεπτά  Προετοιμασία: 15 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger φτιάχνει ένα ζουμερό vegan burger με plant – based μπιφτέκι και σπιτική μαγιονέζα του πεντάλεπτου.Υλικά

Υλικά για τα πανέ μπιφτέκια:

-       200 ml ρόφημα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό ρόφημα της προτίμησης σας)

-       2 κ.γλ. μηλόξιδο

-       2 esti® plant-based burger, σε θερμοκρασία δωματίου

-       4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-       4 κ.σ. κορν φλάουρ

-       2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

-       6 κ.σ. γαλέτα ή panko 

-       1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

-       ¼ κ.γλ. αλάτι

-       ¼ κ.γλ ξερή ρίγανη

-       200 ml ηλιέλαιο

 

ΥΛΙΚΑ για τη μαγιονέζα:

 

ΥΛΙΚΑ για τα burger:

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τη μαγιονέζα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ δοχείο και τοποθετούμε το μπλέντερ χειρός να ακουμπήσει στον πάτο. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά χωρίς να κουνήσουμε καθόλου το μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τουλάχιστον τα ¾ του μείγματος. Μόνο τότε αρχίζουμε να κουνάμε το μπλέντερ πάνω-κάτω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Φυλάμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Συνεχίζουμε με τα πανέ μπιφτέκια. Ανακατεύουμε το ρόφημα αμυγδάλου με το ξύδι σε ένα βαθύ πιάτο και αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά. Σε άλλο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την γαλέτα ή το πάνκο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και την ξερή ρίγανη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 200 ml ηλιέλαιο. Βουτάμε το esti® plant-based burger πρώτα στο υγρό μείγμα και μετά στο στεγνό. Τινάζουμε καλά και επαναλαμβάνουμε για διπλό πανάρισμα. Μόλις κάψει καλά το λάδι βάζουμε τα δύο πανέ μπιφτέκια και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά, γυρίζοντας με προσοχή τα μπιφτέκια. Είναι έτοιμα μόλις πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα η κρούστα. 

Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και ετοιμάζουμε τα burger.  Απλώνουμε μαγιονέζα στα δύο ψωμάκια, τοποθετούμε το μπιφτέκι στο κάτω ψωμάκι, τις φλούδες αγγουριού από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΥΝΤΑΓΕΣVEGANBURGERΜΑΓΙΟΝΕΖΑMADAME GINGERΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για χούμους από φασόλια μαυρομάτικα από την Madame GingerΣυνταγή για χούμους από φασόλια μαυρομάτικα από την Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Το παράπονο της Ναταλί Κάκκαβα προς την Κατερίνα ΚαινούριουΤο παράπονο της Ναταλί Κάκκαβα προς την Κατερίνα ΚαινούριουΤο παράπονο της εξέφρασε η Ναταλί Κάκκαβα στην πρεμιέρα της εκπομπής «ΕΔΩ TV!» προς την Κατερίνα Καινούριου.Καιρός 17/11/2025: Τοπικές ομίχλες και λίγες βροχές στα ΒορειοδυτικάΚαιρός 17/11/2025: Τοπικές ομίχλες και λίγες βροχές στα ΒορειοδυτικάΜε ήπιο καιρό ξεκινάει η νέα εβδομάδα σίγα σιγά όμως θα ξεκινήσουν βροχές στα Βορειοδυτικά με τη θερμοκρασία σε υψηλές τιμές.Συνταγή για ανάποδο κέικ μπανόφιΣυνταγή για ανάποδο κέικ μπανόφιΜια συνταγή για ένα αφράτο και αρωματικό ανάποδο κέικ μπανόφι απο τον Βαγγέλη ΔρίσκαΕΔΩ TV! 16/11/25ΕΔΩ TV! 16/11/25Ο Γ.Λιάγκας μετακομίζει στις 7:00 το πρωί του χρόνου; Οι γυναίκες του «Real view» στηρίζουν απόλυτα την Ε.Χριστοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το παράπονο της Ναταλί Κάκκαβα προς την Κατερίνα ΚαινούριουΤο παράπονο της Ναταλί Κάκκαβα προς την Κατερίνα ΚαινούριουΤο παράπονο της εξέφρασε η Ναταλί Κάκκαβα στην πρεμιέρα της εκπομπής «ΕΔΩ TV!» προς την Κατερίνα Καινούριου.ΕΔΩ TV! 16/11/25ΕΔΩ TV! 16/11/25Ο Γ.Λιάγκας μετακομίζει στις 7:00 το πρωί του χρόνου; Οι γυναίκες του «Real view» στηρίζουν απόλυτα την Ε.ΧριστοπούλουLa Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 111 - Σεζόν 2La Promesa: Η υπόσχεση Ι Επεισόδιο 111 - Σεζόν 2Η Μαργαρίτα ανησυχεί για την Μαρτίνα γι’ αυτό και ζητά την βοήθεια του Αβέλ, ωστόσο η διάγνωση του γιατρού την δυσαρεστεί. Την ίδια στιγμή, η Κρουθ...Καιρός 17/11/2025: Τοπικές ομίχλες και λίγες βροχές στα ΒορειοδυτικάΚαιρός 17/11/2025: Τοπικές ομίχλες και λίγες βροχές στα ΒορειοδυτικάΜε ήπιο καιρό ξεκινάει η νέα εβδομάδα σίγα σιγά όμως θα ξεκινήσουν βροχές στα Βορειοδυτικά με τη θερμοκρασία σε υψηλές τιμές.