Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 16:39

Συνταγή για vegan μιλφέιγ με κρέμα αμυγδάλου και ροδάκινα από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 4  Χρόνος Εκτέλεσης: 55 λεπτά  Προετοιμασία: 40 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger φτιάχνει ένα κλασικό και πολύ αγαπημένο γλυκό, το μιλφέιγ, αλλά με τον δικό της τρόπο: τραγανά και αφράτα σφολιατίνια, με μια υπέροχη κρέμα αμυγδάλου ανάμεσά τους κι από πάνω καραμελωμένα ροδάκινα.Υλικά

Υλικά για το μιλφέιγ & τα ροδάκινα:

1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη

3 ροδάκινα, σε φέτες

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. maple syrup

¼ κ.γλ. αλάτι

2 κ.σ. φυτικό βούτυρο

½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Υλικά για την κρέμα αμυγδάλου:

700 ml Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη

2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

140 γρ. καστανή ζάχαρη

85 γρ. κορν φλάουρ 

80 γρ. φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη στην ψύξη ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ μέσα στη συσκευασία της, ή την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου). 

Κόβουμε το φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη σε ισομεγέθη ορθογώνια. Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα τρυπάμε με πιρούνι και τα καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα. Εφαρμόζουμε ένα δεύτερο ταψί φούρνου πάνω στη λαδόκολλα, ώστε να δημιουργηθεί βάρος πάνω από τη σφολιάτα. Ψήνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα για 15-18 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα (θέλουμε η σφολιάτα να είναι τραγανή). Αφήνουμε τα κομμάτια σφολιάτας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ροδάκινα. Σε μπολ ανακατεύουμε τις φέτες ροδάκινου με το χυμό λεμονιού, το maple syrup, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα τα ροδάκινα. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 8-10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια/χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν πήξει και βγάζει αργές μεγάλες φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε την κρέμα με λαδόκολλα που να εφάπτεται πάνω της. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (ή τη βάζουμε στο ψυγείο).

Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ. Για να στήσουμε τα ατομικά μιλφέιγ τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας για βάση, σχηματίζουμε μικρές ροζέτες κρέμας στην επιφάνειά του και καλύπτουμε προσεκτικά με το δεύτερο φύλλο. Σχηματίζουμε ροζέτες κρέμας πάνω σε αυτό, καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και γαρνίρουμε με λίγα καραμελωμένα ροδάκινα. Επαναλαμβάνουμε για να φτιάξουμε όσα μιλφέιγ θέλουμε και σερβίρουμε ιδανικά αμέσως.

Tip: Φυλάμε τις ψημένες σφολιάτες καλυμμένες σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες και τα καραμελωμένα ροδάκινα και την κρέμα καλυμμένα (ξεχωριστά) στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Καλύτερα να στήνουμε τα μιλφέιγ πριν τα σερβίρουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΟΡΟΔΑΚΙΝΑVEGANΜΙΛΦΕΙΓMADAME GINGERΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για new age μακαρονάδα αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος (gluten free) από τη Madame GingerΣυνταγή για new age μακαρονάδα αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος (gluten free) από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 83Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 83Η Αγγελική αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο γύρω από το περίεργο κουτί που βρίσκουν στο σπίτι. Το δημοσιογραφικό της ένστικτο μυρίζεται ότι μια...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 10Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, επεισόδιο 10Η Νεφέλη τελικά καταφέρνει να τερματίσει δεύτερη στον αγώνα, αλλά ο χτυπημένος της ώμος την προδίδει στο Δημήτρη, που γίνεται έξαλλος και της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τα κύματα θανατηφόρων επιθέσεων στον Λίβανο. Στο μικροσκόπιο αναλυτών έχει μπει ο...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα σπαράζει μπροστά στην κάμερα του OPEN, η επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη που όλοι περιμένουν, η απάντηση της Δέσποινας...