Green Kitchen by Madame GingerVideoΣχετικά
καθημερινά
Madame Ginger αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021 16:20

Συνταγή για σοκολατένια μπουγάτσα από τη Madame Ginger

  Μερίδες: 8  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 20 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΗ Madame Ginger φτιάνει σοκολατένια μπουγάτσα με σιμιγδαλόκρεμα αμυγδάλου.Υλικά

Υλικά για την κρέμα:

1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

150 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο

¼ κ.γλ. αλάτι

2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

60 γρ. φυτικό βούτυρο

 

Υλικά για τη μπουγάτσα:

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη

190 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο

ζάχαρη άχνη & κακάο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βγάζουμε το Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου).

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρόφημα αμυγδάλου, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και αφήνουμε να σιγοβράσει η κρέμα, για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να πήξει.

Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η κουβερτούρα στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί (30Χ35 εκ.) και στρώνουμε 7 φύλλα εναλλάξ (κατά μήκος και κατά πλάτος), βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 7-8 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα. Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα όπου χρειάζεται. Τα διπλώνουμε στις άκρες σχηματίζοντας “γείσο” και το βουτυρώνουμε και αυτό.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθεί. Την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς την -αν θέλουμε- με ζάχαρη άχνη και λίγο κακάο.

 Tip: Η μπουγάτσα καταναλώνεται καλύτερα μέσα στην ίδια μέρα. Μπορούμε όμως να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες ακόμα και να τη ζεστάνουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πριν τη σερβίρουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΜΠΟΥΓΑΤΣΑMADAME GINGERΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για αλμυρές τηγανίτες γιαουρτιού από τη Madame GingerΣυνταγή για αλμυρές τηγανίτες γιαουρτιού από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerΣυνταγή για γλυκό και ζουμερό κέικ αγκινάρας από τη Madame GingerEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνEco Ginger’s tip: Best of συμβουλές για να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμωνΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για vegan bacon cheeseburger από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerΣυνταγή για σαλάτα «αλητεία» με ψητά ροδάκινα στο bbq, κατσικίσιο τυρί και zaatar από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποEco Ginger’s Tip: Πώς θα ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας με φυσικό τρόποΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για healthy και vegan hot dogs από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerΣυνταγή για κεφτεδάκια με σπιτική σος teriyaki και ρύζι καρύδας από τη Madame GingerEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςEco Ginger’s Tip: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσουμε τα υπερώριμα φρούτα σε αλμυρές συνταγέςΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για virgin bloody mary από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για αρωματική μελιτζανοσαλάτα με χούμους, βασιλικό και κουκουνάρι από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame GingerΣυνταγή για μπισκότα ταχινιού με φιστίκι αιγίνης από τη Madame Ginger

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 80Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 80Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 92Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 92Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 115Η δική μας οικογένεια | Κύκλος 1, Επεισόδιο 115Οικογενειακή σειρά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και σενάριο Γιώργου Φειδά. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης,...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 93Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Μεσημεριανό δελτίο 20/09/2024Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τα κύματα θανατηφόρων επιθέσεων στον Λίβανο. Στο μικροσκόπιο αναλυτών έχει μπει ο...Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Η τελευταία ώρα | Επεισόδιο 91Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Πρωινό ΣουΣου 20/09/2024Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα σπαράζει μπροστά στην κάμερα του OPEN, η επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη που όλοι περιμένουν, η απάντηση της Δέσποινας...